Stadstur i Rostock

Du besöker Rostock och behöver en svensk talande guide? Välkomna! Jag erbjuder stadsturer med buss och till fots på svenska. På bussturen igenom stan kan ni lyssna på spännande historier om Rostock, om livet i Östtyskland under DDR-tiden och om hur livet i Rostock är idag. Till fots upptäcker vi Rostocks gamla stadscentrum med sina sevärdheter. Vid Klostret till det Heliga Korset får vi veta hur lång tid det tog i medeltiden att producera tegelsten. Vid det 600 år gamla universitetet får ni veta, vad en pilstork är och på "Neuer Markt" med den imponerande Mariakyrkan får ni se bilder på Rostock innan andra världskriget. Se fram emot en underhållande guidad stadstur på svenska.  

 

Mina stadsturer är passande för:

  • bussresa-grupper
  • individuella gäster 

Du söker en individuell stadstur eller du vill besöka vidare städer i Mecklenburg-Vorpommern, som Wismar – maila mig!    


Vad mina gäster säger

"Det var jättebra. Du pratar bättre Svenska än vår drottning. Tack för turen."   Elin


om mig

ANTJE JOOST-HIRSEKORN

 

Sedan 2008 arbetar jag som guide med hjärta och förstånd i Rostock, Bad Doberan, Wismar och Schwerin. 

 

Jag är speciellt intresserad av medeltidens kyrkor – deras arkitektur och symbolik. Därför har jag vidareutbildat mig till kyrkoguide och kan nu guida grupper i kyrkor som Münster i Bad Doberan. 

 

Jag går igenom livet med öppna ögon och upptäcker mer och mer saker som jag annars inte hade sett. Jag är nyfiken, jag ställer frågor och söker svar på dem – den nya kunskapen delar jag på lättförståeligt sätt med alla som är intresserade. Livslångt lärande ligger mig nära hjärtat. 

 

Som mamma vet jag vad barn är intresserade av och att de tycker mest om att upptäcka och utforska allt på egen hand. På så sätt kan jag lätt anpassa stadsturerna efter deras behov. 

 

Vad mer är intressant för dig: Jag har rest världen runt, jag har studerat i Västerås i ett år, jag tycker väldigt mycket om doften av pioner och jag bakar – enligt min dotter – världens bästa cheesecake.  

 

Mitt motto: Ser det underbara i vardagligheten! 

Photo: Kristina Becker - www.photovisionen.com